пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

План – 2016: події з офіційного календаря, про які варто знати любителям бігу

Частіше, довше, вище. Федерація легкої атлетики опублікувала на своєму сайті проект офіційного календаря на 2016 рік. Він містить, як уже традиційні пробіги, так і нові змагання. В плані збільшилася кількість стартів, які будуть цікаві не лише професійним атлетам, а і любителям. Найбільш цікаві з нашої точки зору ми зібралі в цьому матеріалі.


Гірський біг та трейл

Наступного року легкоатлетичні чиновники пропонують провести 3  чемпіонати України з  гірського бігу. 10 квітня різновид цих змаган, коли учасники біжуть тільки вгору, має прийняти Івано-Франківськ. А 8 травня в селищі Верховниа випробувати свою витривалість можна буде на довгій гірській дистанції.  Крім того, 29 травня очікуються змагання з гірського бігу у Славському. Там спортсмени бігтимуть як вгору, так і униз.
Вдруге в історії України до календаря потрапив Чемпіонат України з трейлу. Очікується, що змагання пройдуть у 2 дні – 4 та 5 червня. Місце проведення ще визначають.

Марафон

За Харковом залишають право прийняти у 2016 кубок України з марафону. Змагання запланували  на 9 квітня. Організатори вже відкрили реєстрацію для любителів. Нині стартовий пакет можна придбати за 200 або 350 грн залежно від наповнення. Також в межах змагань запланований забіг на 10 км, естафета та міні-марафон.

Стартувати в одній країні, фінішувати в іншій матимуть змогу учасники V Розточанського міжнародного марафону, який теж потрапив до календаря ФЛАУ. Традиційно цей марафон приймають два міста – Любачів з польської сторони та Яворів – з Української. Вони по-черзі міняються стартом та фінішем.  У 2016 старт має відбутися у Польщі, фініш – в Україні. Відбудуться змагання 10 травня.

На 9 жовтня запланований Київський міжнародний марафон. Фактично він складає конкуренцію Білоцерківському марафону, який відбудеться 2 жовтня. Між змаганнями різниця лише у тиждень і любителям марафону доведеться обирати. Щоправда організатори обох стартів традиційно проводять цілий ряд забігів-супутників, тож обрати буде з чого.

Півмарафон

Якщо ви не плануєте в кінці березня потрапити на чемпіонат світу з півмарафону до британського Кардіфу, то перший такий старт на цю дистанцію варто запланувати на 17 квітня. Саме в цей день відбудеться Київський півмарафон. На офіційному сайті вже можна зареєструватися, сплативши внесок у 350 гривень. Пізніше – буде дорожче.

А 24 квітня свій півмарафон проведе Львів. Цього року цей захід проходив під назвою GorganyЛьвів. А перша ціна стартового пакету складала лише 100 грн. Подивимось, як буде року наступного.

Чемпіонат України з бігу на 21 км 97,5 м знову прийме Ковель. Це буде 9 травня. В межах змагань організатори проведуть Міжнародний легкоатлетичний пробіг, присвячений Дню памяті та солідарності народів за мир.

До офіційного календаря потрапив і Мукачівський півмарафон. Закарпаття прийме спортсменів 30 жовтня.

Надмарафонські дистанції

В чергове випробувати себе на дистанціях 100 і 50 кілометрів можна буде у Вишгороді 28 травня. А хто вважає, що здатен на більше, матиме змогу  25-27 червня виступити на чемпіонаті України з 48 годинного бігу у Вінниці.

Крос пам'яті

Ще один забіг, про який вважаємо варто сказати – це крос, присвячений пам’яті дворазового Олімпійського чемпіона Володимира Куца. Він пройде 15 квітня на Сумщині в с.Олексине, де народився видатний бігун.

2 коментарі:

  1. Коли півмарафон в Славутичі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за питання. Справа в тому, що ця стаття побудована на проекті офіційного календаря Федерації легкої атлетики. На момент написання півмарафон у Славутичі до нього внесений не був. Попередньо старт має відбутися 17 квітня. Утім точну дату зможемо повідомити пізніше. Слідкуйте за оновленнями

      Видалити

Ваш коментар з'явиться на сайті після його перевірки модератором